Brownie

Brownie

Kuchnia — zamieściła Adelajda, 25 Grudzień 2010, 8:15 | odsłon: 4 668
Tagi: , , , ,

Przedstawiamy przepis na ulubiony deser Evy Longorii.

Składniki:
po 100 g mlecznej i gorzkiej czekolady
250 g masła
150 g + 60 sztuk migdałów bez skórki
150 g orzechów laskowych
8 jaj
450 g cukru
szczypta soli
2 torebki cukru waniliowego
350 g mąki
1 torebka proszku do pieczenia
80 g konfitury morelowej
2 łyżki cukru pudru

  1. Czekoladę drobno posiekaj. Razem z masłem roztop podgrzewając na małym ogniu. W trakcie podgrzewania mieszaj, aby składniki się nie przypaliły. Przelej do miski i ostudź.
  2. W tym czasie posiekaj 150 g migdałów i orzechy. Jajka utrzyj na kremową masę z cukrem, solą i cukrem waniliowym. Ucierając powoli dodawaj stopniowo czekoladę. Wymieszaj z mąką i proszkiem do pieczenia. Na koniec dodaj posiekane orzechy i migdały.
  3. Ciasto rozsmaruj w dobrze natłuszczonej blasze. Piecz około 20-25 minut w temp. 175°C. Wyjmij z piekarnika i ostudź.
  4. W tym czasie w małym garnuszku podgrzej konfiturę. Przetrzyj przez gęste sitko. Dodaj 60 migdałów i wymieszaj. Ostudzone ciasto oprósz cukrem pudrem, pokrój na 60 ciastek równej wielkości. Każde z nich udekoruj migdałem.

Foto: AainaA-Ridtz A.R

Oceń:  (Oceń jako pierwsza!)
Ładowanie ... Ładowanie ...

.



Skomentuj

Musisz być zalogowana aby skomentować.