Ciasteczka z mąki kukurydzianej

Ciasteczka z mąki kukurydzianej

Kuchnia — zamieściła Adelajda, 22 Grudzień 2010, 7:23 | odsłon: 4 328
Tagi: , , ,

Przepis ten to jedna z wersji ulubionych ciasteczek Szkotów.

Składniki:
250 g masła
150 g cukru pudru
250 g mąki
150 g mąki kukurydzianej

1. W dużej misce utrzyj masło z cukrem, aż powstanie biała masa. Dodaj oba rodzaje mąki i zagnieć. Rozwałkuj na oprószonej mąką stolnicy. Pokrój ciasto na kwadraty. Przełóż ciasteczka na natłuszczoną blachę i każdy kwadrat gęsto nakłuj widelcem.

2. Piecz w temperaturze 150°C przez mniej więcej 25 minut, aż się upieką, ale nadal będą jasne. Odstaw, żeby ostygły. Przechowuj w szczelnym pojemniku.

Oceń:  (Oceń jako pierwsza!)
Ładowanie ... Ładowanie ...

.



Skomentuj

Musisz być zalogowana aby skomentować.