Francuski murzynek

Francuski murzynek

Kuchnia — zamieściła Basia, 11 Maj 2010, 9:21 | odsłon: 7 137
Tagi: , , ,

To proste w przygotowaniu ciasto zaskoczy cię niesamowitym smakiem. Wygląda jak czekoladowy placek, ale jest przepyszne. Dodam, że brak mąki w przepisie nie jest błędem.

Składniki:
200 g gorzkiej czekolady
200 g masła
200 g cukru
4 jajka

1. Czekoladę i masło rozpuścić w garnku wstawionym do większego naczynia z wrzątkiem. Wyjmujemy garnek z wrzątku, dodać cukier oraz żółtka i utrzeć.

2. Białka ubić na sztywno, połączyć z masą czekoladową i wlać do torownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 40 minut w temperaturze 180 stopni C.

Oceń:  (Oceń jako pierwsza!)
Ładowanie ... Ładowanie ...

.



Skomentuj

Musisz być zalogowana aby skomentować.