Na obiad – grzybowe risotto

Na obiad – grzybowe risotto

Kuchnia — zamieściła Adelajda, 30 Kwiecień 2010, 10:18 | odsłon: 6 316
Tagi: , , , ,

Obiadem podziel się z przyjacielem – oznacza to, że nie powinnaś przesadzać z kalorycznymi daniami i dużymi porcjami. Najlepszą porą na obiad jest godzina między 12 a 13. Staraj się nie odkładać obiadu na późniejszą porę. Wprowadź rygor do swojego życia i do godziny 15-tej bądź już po drugim daniu. A dzisiaj na obiad proponujemy risotto z grzybami na dwie porcje, bo przecież trzeba się nim podzielić z przyjacielem.

Składniki:
200 g pieczarek
Pół szklanki kaszy gryczanej
Szklanka warzywnego wywaru
200 g chudej śmietany do gotowania
1 ząbek czosnku

1. Pieczarki umyj, obierz i pokrój w drobną kostkę. Czosnek rozdrobnij i podsmaż na patelni posmarowanej łyżką oliwy.

2. Dodaj grzyby i kaszę gryczaną i smaż to przez 5 min. Zalej wszystko wywarem warzywnym i gotuj przez 15 – 25 min. Cały czas musisz mieszać składniki, żeby kasza ładnie wchłonęła wywar.

3. Dodaj śmietankę i dopraw solą i pieprzem. Pozostaw pod przykryciem, aż kasza będzie miękka. Co jakiś czas zamieszaj risotto, aby smaki się połączyły.

foto: myrecipes.com

Oceń:  (Oceń jako pierwsza!)
Ładowanie ... Ładowanie ...

.



Skomentuj

Musisz być zalogowana aby skomentować.